Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami aj pre diabetikov

Na cca 3-4 porcie budeme potrebovať:

Postup:

1. Do hrnca si vylejeme 2/3 mlieka (cca 350 ml) a privedieme k varu. 

2. Počas toho si v zvyšnej 1/3 mlieka rozmiešame kukuričný škrob metličkou tak, aby nám nevznikli žiadne nežiadúce hrudky. Následne pridáme erythritol a poriadne rozmiešame. Poslednou ingredienciou, ktorú zmiešame s našou zmesou je vanilka - pozdĺžne si rozrežeme vanilkový struk a lyžicou zoškrabeme z oboch strán vnútro. Množstvo vanilky pridajte podľa vašich preferencií, niekto má rád aromatickejší vanilkový puding, inému stačí len jemný náznak vanilky na konci. Je to len a len na vás. Pokiaľ nemáte po ruke vanilkový struk, použite vanilkovú arómu.

3. Pripravenú zmes vylejeme do vriaceho mlieka, stíšime a miešame. Za stáleho miešania puding postupne začne meniť konzistenciu. Základom je neprestať miešať! Keď nám vznikne hustá hmota, vieme, že máme hotovo. 

4. Uvarený puding vylejeme do misiek alebo pohárov. Vystlať ich môžeme piškótmi, cereáliami, čokoládou či obľúbeným ovocím. Na hotový puding ešte poukladáme plátky banánu a posypeme lyofilizovnými jahodami. Tie dodajú pudingu chrumkavú textúru a jemnú kyslosť. 

Sladká a krémová konzistencia pudingu je tak dokonale vyvážená, pripravená na degustáciu!

Produkty v článku

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 50€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.