Vanilkové rožky s mandľami či vlašákmi

 

Ingrediencie:

Na cesto: 

  • 200 g hladká múka

  • 200 g masla (pre diétnejšiu verziu možno použiť aj kokosový olej)

  • 100 g mandľovej múky, alebo pomletých orechov (vlašských, para..)

  • 70 g práškového cukru 

Na obaľovanie: 

Postup:

  1. Všetky suroviny na cesto si poriadne zmiešame a vymiesime do jednej masy.

  2. Ak na vytvarovanie rožtekov používame formičky, hneď po vymiesení ich môžeme naplniť a piecť.

  3. Ak budete rožteky tvarovať bez formičiek, je dobré nechať cesto stuhnúť v chladničke, aby sa rožteky lepšie tvarovali. 

  4. Následne si vyvaľkáme z cesta pozdĺžny valček, ktorý rozrežeme na nami požadovanú veľkosť a vytvarujeme rožteky.

  5. Vložíme do rúry a pečieme na 150°C približne 20 minút. Doba pečenia závisí aj od veľkosti rožtekov. Dajte si pozor, aby vám neprihoreli a zostali krásne bledé.

  6. Po upečení ich necháme chvíľu vychladnúť.

  7. Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi - vanilkového a práškového cukru - kokosový cukor v tomto prípade chutí výborne (pomer podľa vlastnej preferencie). Do obaľovacej zmesi pridajte na spestrenie aj trochu kokosovej múky, rožteky tak budú belšie, so zaujímavejšou chuťou! 

Produkty v článku

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 50€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.