Svieža letná hrachová polievka s bazalkovým pestom a mätou

Ingrediencie:

  1. Do hrnca si dáme zovrieť vodu / vývar  a nasypeme do nej hrášok. Pridáme himalájsku soľ podľa chuti, 2 PL vynikajúceho bazalkového pesta VENHEL, čierne korenie a cesnak. Varíme, kým hrášok nezmäkne. Zvyčajne to trvá max 15 minút.
  2. Po uvarení pridáme do polievky mätu a chilli (nemusíme, len ak chceme polievku pikantnú). Povaríme ešte 3 minúty a polievku rozmixujeme.
  3. Do rozmixovanej polievky prilejeme šťavu z citróna a maslo. Prisypeme mladý jačmeň, zamiešame ale už nevaríme.
  4. Polievku nalejeme do misiek, posypeme čiernym sezamom, čerstvými lístkami mäty a podávame!

Bazalkové pesto dodá polievke nezameniteľnú chuť. Je iné, ako tie z obchodu. Cítiť na ňom poctivosť, kvalitu surovín, jeho štruktúra je výnimočná. Stačí naozaj málo a vyčarujete s ním vynikajúce jedlo. My sme si túto polievku zamilovali, dúfame, že si ju zamilujete aj vy! 

Dobrú chuť!

Produkty v článku

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 50€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.