Je to veľmi jednoduché, preto môžeme s prípravou začať hneď.
1. Ako vo väčšine receptov na pečenie, aj tu si rozdelíme vajcia na žĺtka a bielka, každé dáme do zvlášť misky. Z bielok si vyšľaháme hustý sneh. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka spolu s nami zvoleným sladidlom - odporúčame xylitol, alebo erythritol. Pokiaľ chcete kakaovú verziu, stačí pridať pár gramov obľúbeného kakaového prášku. Potom však treba odobrať toľko gramov mandľovej múky, koľko ste dali kakaa.
2. Keď sa nám sladidlo pekne rozpustí, postupne pridáme po kúskoch mandľovú múku. Jemne premiešame a predelíme s pridávaním vyšľahaných bielkov. Chceme, aby bolo cesto krásne nadýchané a jemné.
3. Korpus pečieme 40 minút pri teplote 160 stupňov celzia. Či je upečený správne zistíme ako vždy - drevenou spajdľou. Ak je suchá, znamená to, že sme uspeli a korpus vyberieme, necháme vychladnúť.
4. Vyberieme si formičku na koláče, zvolíme si tvar, ktorý sa nám najviac páči, a môžeme začať s vykrajovaním. My sme použili krúžok, ale kreativite sa medze nekladú, takže kľudne sa potešte srdiečkom, štvorlístkom či kvetinkou.
5. Hotové vykrojené piškóty už len polejeme mandľovým krémom a posypeme lyofilizovanými (mrazom sušenými) malinami. Tak sa vytvorí harmónia chutí a znásobí sa gurmánsky zážitok. A máme hotovo. Tak čo poviete? Poteší sa každý papkáč, aj diabetik či bezlepkáč!
Team VENHELL vám praje dobrú chuť a veľa zdravíčka.