Paradajkovo-tekvicová polievka s psylliom

Na 4 porcie budete potrebovať:

1 PL psyllium VENHEL

1 tekvicová nátierka VENHEL

1 1/2 ČL himalájskej soli

1 ČL olivového oleja

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku (pretlačený)

1 plechovka lúpaných paradajok / paradajkový pretlak (250 ml)

400 ml šálky vody

1/2 ČL škorice

1/2 ČL čierneho korenia

1 PL javorového sirupu

125 ml kokosového mlieka

1/2 citróna

Postup:

  1. Olivový olej si rozohrejeme vo veľkom hrnci. Pridáme nasekanú cibuľu a dusíme, kým nezmäkne. Následme pridáme pretlačený cesnak, ktorý dusíme len chvíľu, aby sa nám nepripálil.
  2. Do cibuľky a cesnaku pridáme lúpané paradajky, vodu, tekvicovú nátierku, javorový sirup, škoricu a čierne korenie. Privedieme do varu a uvarenú zmes rozmixujeme do hladka.
  3. Znížime teplotu a pridáme kokosové mlieko spolu s citrónovou šťavou a psylliom. Zamiešame a ochutnáme. V prípade potreby ešte pridajte koreniny a bylinky podľa svojich preferencií.
  4. Milovníci pikantných jedál si môžu polievku ešte oštipľaviť chilli vločkami alebo pridaním niektorej z našich chilli omáčok.

Prajeme dobrú chuť! 

Produkty v článku

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 50€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.