Jednoduché čokoládovo-banánové brownies

Budeme potrebovať:

  • 150 g múky
  • 75 g kakaového prášku
  • ½ čl prášku do pečiva
  • ½ čl jednej sódy
  • 3 zrelé banány
  • 60 ml rastlinného mlieka
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 60 ml agáve sirupu
  • 60 g čokoládových lupienkov alebo kúskov

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pripravíme si pekáč vystlaný papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise si premiešame všetky suché suroviny - múku spolu s kakaovým práškom, práškom do pečiva a jedlú sódu.
  3. V druhej miske si pomocou kuchynského mixéra alebo robota zmiešame roztlačené banány s mandľovým mliekom, vanilkovým extraktom a agáve, až kým nebude hmota hladká. Túto zmes nalejeme do misy so suchými ingredienciami. Poriadne premiešame a následne pridéme do cesta čokoládové lupienky alebo kúsky nasekanej čokolády.
  4. Vytvorené cesto nalejeme na pripravený pekáč alebo plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia asi 15 minút. Ak chceme skontrolovať, či je cesto upečené, pomôžeme si špajdlou alebo vidličkou. Ak sa nám na ňu cesto nenalepí, znamená, že už je upečené.
  5. Podávame vychladené, nakrájané na rovnomerné štvorce spolu s plátkami čerstvého banána.

Prajeme vám dobrú chuť!

Produkty v článku

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 50€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.