Butter chicken, maslové kura alebo aj naše najobľúbenejšie indické jedlo

Mäsová časť:

  • 300 g vykostených kuracích pŕs
  • 2 ČL nastrúhaného zázvoru (spravíme si z neho pastu) / sušeného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačený) / sušený cesnak
  • 1 PL chilli prášku
  • Himalájsku soľ podľa chuti
  • Ľubovoľný olej na vyprážanie (odporúčame slnečnicový)

Na omáčku budeme potrebovať:

  • 50 g kešu orechov
  • 500 g paradajok
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku (milovníci cesnaku, nebojte sa a použite viac)
  • 1 ČL garam masala (dodá tomu správnu chuť a šmrnc)
  • 2 PL kashmiri chilli prášku (ak nemáte, použite obyčajný červený chilli prášok)
  • 4 PL cukru 
  • 75 g masla
  • 3 PL kyslej smotany (môžete použiť aj kokosovú, tá pridá príjemný exotický nádych)
  • 1,5 PL octu
  • Podľa chuti osolíme himalájskou soľou
  • 1 ČL kasoori methi (indické korenie - listy senovky gréckej - aj bez nich bude ale chutiť skvelo, nezúfajte, keď nezoženiete)

Podrobný postup:

  1. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme doň zázvorovú pastu, cesnak, chilli a himalájsku soľ. Poriadne zmiešame a necháme marinovať aspoň 20 minút. 
  2. Keď máme mäsko poriadne namarinované, na panvici si zohrejeme trochu oleja. Marinované kúsky orestujeme. Po dokončení mäso odložíme do misky nabok. 
  3. Na každej paradajke spravíme nožom krížik, aby sa nám lepšie šúpali. Vložíme ich do veľkej misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme spariť. Následne ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Ak nechcete spariť, tento krok viete vynechať a prepasírovaním sa vám prebytočné šupky eliminujú.
  4. Do rovnakej panvice znova pridáme trochu oleja a 15 gramov masla, na ktorom orestujeme do zlatista na hrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané paradajky a kešu orechy. Orestujeme a následne podlejeme trochou vody. Pridáme pretlačený cesnak, himalájsku soľ, chilli, garam masalu a cukor. Poriadne premiešame a dusíme, kým kešu orechy poriadne nezmäknú. Na konci pridáme ocot.
  5. Keď máme omáčku uvarenú, rozmixujeme si ju najemno a prepasírujeme, aby omáčka ostala krásne jemná, bez zbytočných kúskov a hrudiek. Omáčku prelejeme naspäť do panvice a pridáme uvarené mäso, maslo, smotanu a dusíme ešte približne 5 minút. 
  6. Butter chicken máme hotové. Podávame podľa chuti s ryžou alebo indickým chlebom, samotnú omáčku možno dozdobiť kyslou alebo kokosovou smotanou, ľubovolne pridáme kasoori methi a posypeme pár kešu orechmi.

Prajeme dobrú chuť a dajte nám vedieť, ako vám indické Butter Chicken chutilo. 

Produkty v článku

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 50€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.