Bezlepkové cestoviny: Citrónové fettuccine so špargľou a pestom z medvedieho cesnaku

Čo potrebujeme:

Cestoviny (2 porcie)

Pesto omáčka z medvedieho cesnaku

Jarný recept na citrónové cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku pre všetkých ľudí, ktorých trápi intolerancia na lepok, alebo sa mu z akýchkoľvek iných dôvodov vyhýbajú. V tomto recepte s cestovinami z ľanovej múky ho totiž žiaden nenájde. Nájdete tu ale zato veľké množstvo bielkovín - až 30 gramov na 100 gramov cestovín - a tiež omáčku, ktorou potešíte každého, kto miluje medvedí cesnak a svieže chute. Dobrú chuť!

Postup:

  1. Ako prvé si dáme variť osolenú vodu na cestoviny. Kým sa voda varí, pustíme sa do prípravy pesta. Do mixéra dáme dve hrste čerstvého medvedieho cesnaku, olej a šťavu z polovice citróna. Ďalej pridáme opečené píniové oriešky, nastrúhaný syr, lyžicu VENHEL pesta z medvedieho cesnaku a rozmixujeme.
  2. Keď je pesto hotové, oblanšírujeme si špargľu. Do osolenej vriacej vody vložíme špargľu a povaríme 15-20 sekúnd. Premiestnime do vopred pripravenej nádoby so studenou vodou a ľadom. Účelom blanšírovania je zvýrazniť zelenú farbu suroviny, ktorá by sa inak tepelnou úpravou stratila. V tej istej vode môžeme následne uvariť cestoviny podľa návodu, približne 12 minút. 
  3. Začneme si pripravovať suroviny na omáčku. Očistíme si strúčiky cesnaku, plochou stranou noža ich rozpučíme a nakrájame nadrobno.
  4. Z citróna opatrne odkrojíme kôru približne o veľkosti palca. Snažíme sa nezakrojiť príliš do bielej časti citróna. Odkrojený plátok nakrájame na čo najtenšie pásiky. Citrónová kôra dodáva celému jedlu charakteristickú arómu, je s ňou však spojená aj mierna horkosť, preto s ňou treba narábať veľmi opatrne. Do omáčky pridáme približne 1/3 nakrájaného množstva, zvyšok pôjde na dozdobenie pred servírovaním.
  5. Šťavu zo zvyšnej polovice citróna si odložíme bokom. Na panvicu dáme zohriať olej a do nie príliš horúceho oleja hodíme cesnak aj citrónovú kôru. Cesnak aj citrón by sa mali len zľahka zarestovať, tak aby čo najviac uvoľnili vôňu.
  6. V momente keď cesnak začne meniť farbu do zlatista, pridáme na menšie kusy nakrájanú špargľu a prilejeme šťavu z polovice citróna, ktorá nám ostala z pesta. Krátko necháme prevrieť, pridáme smotanu créme fraíche a pri nízkej teplote miešame až do úplného spojenia.
  7. Podľa chuti dosolíme a doriedime vodou. Omáčka by mala byť dostatočne hustá, aby krásne obalila cestoviny.
  8. Na záver pridáme už len uvarené cestoviny a všetko spolu zľahka premiešame. Pri servírovaní pokvapkáme pripraveným pestom a zľahka na vrch postrúhame citrónovú kôru a pecorino syr.

Produkty v článku

-5%
Píniové oriešky 200 g

15,11 € 15,90 €

Skladom

Píniové oriešky 200 g

2,47 € 2,60 €

Skladom

Himalájska soľ ružová hrubá od 500 do 1000 g

5,53 € 7,90 €

Skladom

Olivový olej extra panenský BIO

Obľúbené
-5%
Pesto z medvedieho cesnaku so slnečnicovým semienkom 170 g

6,07 € 6,39 €

Skladom

Pesto z medvedieho cesnaku so slnečnicovým semienkom 170 g

-5%
Fettuccine - Sezamové rezance, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

2,80 € 2,95 €

Skladom

Fettuccine - Sezamové rezance, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

-5%
Fettuccine - Rezance zo zlatého ľanového semena, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

2,99 € 3,15 €

Skladom

Fettuccine - Rezance zo zlatého ľanového semena, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

-5%
Fettuccine - Rezance z gaštanovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

3,85 € 4,05 €

Skladom

Fettuccine - Rezance z gaštanovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Súvisiace recepty

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Doprava cez Zásielkovňu už aj u nás!

Rýchly, efektívny a komfortný spôsob doručenia s viac ako 1300 výdajnými miestami po celom Slovensku.

Pri nákupe nad 60€ dopravu neplatíte

Platí pre Slovensko aj Českú republiku, tak prečo to nevyužiť?

Zažili naše výrobky cestou ku vám kopu dobrodružstiev?

Pošlite nám foto poškodeného tovaru a my vám obratom pošleme nový.

Férovo od malých lokálnych výrobcov

Podporujeme malých výrobcov a nakupujeme za férové ceny. Mnohé naše výrobky sú vyrábané ručne.

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Venhel newsletter
Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.