


Paleo bezlepkové cestoviny vyrobené z alternatívnych múk sú plné živín, vlákniny a s nízkym glykemickým indexom
Paleo bezlepkové cestoviny vyrobené z alternatívnych múk sú plné živín, vlákniny a s nízkym glykemickým indexom
Naše paleo bezlepkové cestoviny sú určené predovšetkým pre ľudí, ktorí z akéhokoľvek dôvodu musia dodržiavať BEZLEPKOVÚ diétu, PALEO diétu alebo majú zdravý životný stýl, a stále by si radi dopriali bezlepkové cestoviny, ktoré chutia naozaj dobre. Tradičnú múku sme nahradili sezamovou, slnečnicovou, gaštanovou, ľanovou múkou, ale aj múkou zo zelených banánov! Ich príprava je podobná ako u klasických cestovín. Riadime sa však zásadou, aby nešlo o potraviny, ktoré pre naše telo nie sú prirodzené. Máme tým na mysli napríklad tie, čo obsahujú lepok alebo cukor, ale napríklad aj mliečne výrobky či strukoviny.
Hlavné benefity paleo bezlepkových cestovín:
lepku
glykemický
index
- Vyrobené z alternatívnych múk
- Menej sacharidov, viac živín zo semiačok
- Sú vhodné pre redukčnú dietu a zdravý životný štýl
- Vhodné na keto a paleo diétu
- Zasýtia vás na dlhšiu dobu
- Poctivo pridané vajíčka do každého cesta




Gaštanová múka
Gaštanová múka je vyrobená z veľmi kvalitných talianskych sladkých gaštanov. Tie sú starostlivo triedené a jemne sušené počas 2-3 týždňov, potom pomleté na jemnú múku. Gaštanová múka sa hodí pre slané i sladké jedlá, ale dá sa použiť aj na zahustenie najrôznejších pokrmov. Radí sa medzi potraviny s nižším glykemickým indexom. Okrem toho má vysoký obsah minerálov a vlákniny.
Gaštanové cestoviny
Gaštanové bezlepkové cestoviny sa veľmi dobre hodia do typických talianskych jedál, i k mäsu. Ich základ je z gaštanovej múky, tapiokového škrobu a vaječného prášku. Sú ideálne pre tých, čo sa hlásia k Paleo životnému štýlu, ale aj pre tých, čo držia nízkosacharidovú diétu alebo sú citliví na lepok.
Naše paleo bezlepkové cestoviny z gaštanovej múky
Fettuccine - Rezance z gaštanovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Sezamová múka
Sezamová múka je vyrobená lisovaním za studena. Tento proces je považovaný za najšetrnejší postup, akým možno získať olej zo semienok. Sezamová múka je ľahká, ale je v nej cítiť charakteristická chuť sezamu. Má vysoký obsah vlákniny.
Sezamové bezlepkové cestoviny
Sezamové bezlepkové cestoviny veľmi dobre fungujú ako typické talianske jedlá s pestom. Ich základ je vyrobený z kvalitnej sezamovej múky, tapiokového škrobu a celého vaječného prášku. Sú ideálne pre tých, čo sa hlásia k Paleo životnému štýlu, ale aj pre tých, čo držia nízkosacharidovú diétu, či sú citliví na lepok.
Naše paleo cestoviny zo sezamovej múky
Maccheroni - Sezamové makaróny, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Lasagne - Sezamové cestovinové plátky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Capellini - Sezamové cestovinové nite, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Maltagliati - Sezamové cestovinové kocky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Fettuccine - Sezamové rezance, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Fusilli - Sezamové vrtuľky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Gomiti - Sezamové kolienka, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Penne - Sezamové paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Zelená banánová múka
Múka zo zelených banánov je bohatá na minerály a vlákniny. Vyrába sa z nezrelých zelených banánov, ktoré sa najskôr ručne olúpu, nakrájajú na menšie kúsky, potom sa niekoľko dní sušia a nakoniec rozomeľú. Na 1 kilogram múky sa spotrebuje približne 8 až 10 kilogramov zelených banánov. Tie sú považované za zeleninu. Možno vás prekvapí, že zelené banány nemajú chuť ako tie klasické žlté. V kuchyni sa zelené banány používajú podobne ako zemiaky. A pozor, vyžadujú tepelnú úpravu!
Bezlepkové cestoviny zo zelených banánov
Bezlepkové cestoviny zo zelených banánov sa vyznačujú neutrálnosťou, jemnou chuťou a vôňou. Sú hrubšie. Ich základ je vyrobený z kvalitnej múky, tapiokového škrobu a celého vaječného prášku. Tieto bezlepkové cestoviny sú ideálne pre tých, čo sa hlásia k Paleo životnému štýlu, ale aj pre tých, čo držia nízkosacharidovú diétu, či sú citliví na lepok.
Naše paleo bezlepkové cestoviny zo zelenej banánovej múky
Gomiti - Kolienka zo zelenej banánovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Fettuccine - Rezance zo zelenej banánovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Macheroni - Makaróny zo zelenej banánovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Penne - zo zelenej banánovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Múka z tmavého ľanu
Múka z tmavého ľanu je vyrobená lisovaním za studena. Tento proces je považovaný za najšetrnejší postup, akým možno získať olej zo semien.
Ľanová múka je veľmi výrazná, a to aj preto, že v nej hrá zásadnú úlohu chuť ľanových semienok. Hodí sa na zahusťovanie jedál, ale pozor, môže sa vám stať, že vám potom váš pokrm zhnedne. Ľanová múka má navyše vysoký obsah vlákniny.
Bezlepkové cestoviny z tmavého ľanu
Bezlepkové cestoviny z tmavého ľanu sa vyznačujú výraznou chuťou a vôňou. Veľmi dobre fungujú ako typické talianske pokrmy s pestom či syrom.
Základ cestovín z tmavého ľanu je v kvalitnej múke, tapiokovom škrobe a celom vaječnom prášku. Sú ideálne pre tých, čo sa hlásia k Paleo životnému štýlu, ale aj pre tých, čo držia nízkosacharidovú diétu alebo sú citliví na lepok.
Naše paleo bezlepkové cestoviny z tmavého ľanu
Fusilli - Vrtuľky z ľanovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Fettuccine - Rezance z ľanovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Múka zo zlatého ľanu
Múka zo zlatého ľanu sa vyrába zo zlatých ľanových semienok lisovaním za studena. Tento proces je považovaný za najšetrnejší postup, akým možno získať olej zo semien. Potom sa zlaté ľanové semienka pomelú.
Múka zo zlatého ľanu si zachováva neutrálnu, jemnejšiu, veľmi prírodnú chuť. Má vysoký obsah vlákniny, bielkovín, vitamínov i minerálov.
Bezlepkové cestoviny zo zlatého ľanu
Základ bezlepkových cestovín zo zlatého ľanu je v kvalitnej múke, tapiokovom škrobe a celom vaječnom prášku. Sú ideálne pre tých, čo sa hlásia k Paleo životnému štýlu, ale aj pre tých, čo drží nízkosacharidovú diétu alebo sú citliví na lepok.
Naše paleo bezlepkové cestoviny zo zlatého ľanu
Fettuccine - Rezance zo zlatého ľanového semena, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Fusilli - Vrtuľky zo zlatého ľanového semena, paleo bezlepkové cestoviny 250 g

Slnečnicová múka
Slnečnicová múka je vyrobená lisovaním za studena. Tento proces je považovaný za najšetrnejší postup, akým možno získať olej zo semien. Potom sa slnečnicové semienka jemne pomelú.
Slnečnicová múka sa hodí na zahustenie jedál, napríklad omáčok či polievok. Dá sa pridať aj do pudingov, kaší a jogurtov, ale je dobrá aj na pečenie. Má vysoký obsah vlákniny, bielkovín, vitamínov i minerálov.
Slnečnicové bezlepkové cestoviny
Základ slnečnicových bezlepkových cestovín je v kvalitnej múke, tapiokovom škrobe a celom vaječnom prášku. Sú ideálne pre tých, ktorí sa hlásia k Paleo životnému štýlu, ale aj pre tých, čo držia nízkosacharidovú diétu alebo sú citliví na lepok.
Slnečnicové bezlepkové cestoviny sú tenké, hladké a klzké. Vyznačujú sa výraznou chuťou, ktorá je typická pre slnečnicové semienka. Môžete ich podávať k slaným i sladkým pokrmom.
Naše paleo bezlepkové cestoviny zo slnečnicovej múky
Fusilli - Vrtuľky zo slnečnicovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Penne - zo slnečnicovej múky, paleo bezlepkové cestoviny 250 g
Všetky typy cestovín podľa tvaru. Talianske názvy a ich slovenský preklad.



Autor článku:
Dátum poslednej aktualizácie:
Bol tento článok pre vás užitočný?
4,5 / 5 (26 hlasovalo)