Blog

Kokos + Mango = láska

Kokos + Mango = láska

Keď sme začali pracovať na vývoji nového druhu granoly, bolo leto a vonku vysoké horúčavy. Možno práve to nás inšpirovalo k namixovaniu exotickej kombinácie z kokosu a sladkého manga, ktorá skvelo dopĺňa tradičné chute jahodovej a čučoriedkovej granoly. Po jednom súste lahodnej a energizujúcej chute kokosu a manga sa presuniete na dovolenku do tropického raja. Jednoducho sa zamilujete :) 

Čítať viac
Veganuár oslavuje svoje 10. výročie

Veganuár oslavuje svoje 10. výročie

1.januára 2024 odštartovala už v poradí 10. crowdfundingová kampaň, známa pod názvom Veganuary. To, čo sa začalo okolo kuchynského stola v dome páru Jane Landovej a Matthew Glovera, sa v priebehu dekády stalo globálnym hnutím. Ich hlavným cieľom bolo propagovať vegánstvo zábavným spôsobom a najmä bez predsudkov. Preto nazvali mesiac január "Veganuár". Ich inšpiráciou bol mesiac "Movember", ktorý sa úspešne a celosvetovo stal mesiacom podporujúcim mužské zdravie. 

Čítať viac
FUTU vám pomôže s vianočným darčekom pre vašich zamestnancov či klientov

FUTU vám pomôže s vianočným darčekom pre vašich zamestnancov či klientov

Hovoriť o Vianociach v novembri? Áno, súhlasíme, je to príliš skoro. Ale každý, kto rád na konci roka obdarúva svojich biznis partnerov, dodávateľov, kľúčových klientov, či svojich zamestnancov vie, že vianočné darčeky je potrebné riešiť skôr. Preto si pre vás tak, ako aj minulý rok, FUTU pripravilo ponuku vianočných balíčkov. Jednoducho vás zbavíme starostí. Balíčky pre vás s láskou pripravíme a doručíme na vami požadované miesto vo vami stanovenom čase.

Čítať viac
FUTU inšpirácie - Jesenné cestoviny v krémovej omáčke z pečenej tekvice

FUTU inšpirácie - Jesenné cestoviny v krémovej omáčke z pečenej tekvice

Je úžasné, ako jedlo odráža ročné obdobia. Výnimkou nie sú ani tieto cestoviny v krémovej omáčke z pečenej tekvice. Sú presne také, aké sa hodia k jesennému počasiu. Sú o jesennej pohode. Ich krémový základ je z jemne pečenej tekvice. Omáčka je dochutená cesnakom, paradajkovým pretlakom a množstvom parmezánu. Je to super chutné jedlo, ktoré podčiarkne našu jesennú náladu. Čas, kedy sa chceme cítiť útulne a vychutnať si pohodlie, napríklad aj z jedla.    

Čítať viac
Jedlý hmyz - alternatívny zdroj bielkovín a pomoc v klimatickej kríze

Jedlý hmyz - alternatívny zdroj bielkovín a pomoc v klimatickej kríze

  Ak ste udržateľne zmýšľajúci človek, určite hľadáte alternatívy, ako dostať do tela dostatok bielkovín aj inou cestou, než len z bežných zdrojov, akými sú hovädzie mäso, bravčové či hydina. Práve chov hospodárskych zvierat je pre životné prostredie jednou z najväčších záťaží. Počuli ste už ale slovné spojenie - jedlý hmyz?…

Čítať viac
5 nutričných tipov, ako si pripraviť zdravé SLANÉ raňajky

5 nutričných tipov, ako si pripraviť zdravé SLANÉ raňajky

Pre niekoho síce raňajky nie sú najdôležitejšie jedlo dňa, no my vo FUTU ich milujeme. Rozprávali sme sa preto s našimi výživovými poradcami, ako si ich zostaviť tak, aby spĺňali všetky nutričné predpoklady zdravého jedla. 5 tipov na to, ako si vyskladať sladké raňajkové alternatívy, sme si už prešli v predošlom článku. Tentokrát sa pozrieme na to, ako si pripraviť zdravé slané raňajky.

Čítať viac
Zdravé sladkosti: Tipy na mlsanie pre vaše deti

Zdravé sladkosti: Tipy na mlsanie pre vaše deti

Mlsanie nás všetkých spája a vyhnúť sa mu pri pretlaku sladkostí a snackov je snáď Mission Impossible. Či už pre dospelých, ale aj pre deti. Nepodpoujeme extrémy, takže úplne sa vyhýbať niečomu, čo je "nezdravé", ani nie je cieľom. Odporúčame nájsť ten správny balans. Nezabúdajte na zdravie. Veď predsa na tom, čo jeme, záleží najviac. V reťazcoch nájdeme neuveriteľné množstvo rôznych sladkostí z čokolády i cukru. Pozreli ste sa však niekedy na ich zloženie? Áno, sú chutné, pretože sú plné cukru. Nevravíme, že raz za čas škodia. Avšak dajte pozor na množstvo, v akých budete vy, či vaše deti, sladkosti konzumovať. Najmä teraz, keď začína opäť školský rok, čo znamená čas prípravy rýchlych raňajok, desiaty do školy, alebo mlsania počas učenia. 

Čítať viac
Naše najobľúbenejšie rastlinné nátierky: Kde sa vyrábajú a kto za nimi stojí?

Naše najobľúbenejšie rastlinné nátierky: Kde sa vyrábajú a kto za nimi stojí?

Naše chutné zeleninové a strukovinové nátierky ste už pravdepodobne vyskúšali. A ak ste ich neochutnali, určite ste o nich aspoň počuli. Ich zloženie bez konzervantov a sóje, v kombinácii so skvelou chuťou, je totiž na našom trhu unikátom, a preto sme na ne a aj našich výrobcov právom hrdí. Chcete vedieť, aký je ich príbeh a kde sa vyrábajú?  

Čítať viac
10 mýtov a faktov o jedlom hmyze: Čo na svrčky, koníky a jedlé červíky hovorí veda?

10 mýtov a faktov o jedlom hmyze: Čo na svrčky, koníky a jedlé červíky hovorí veda?

Jedlý hmyz je potravinou, ktorú na celom svete pravidelne konzumujú viac ako 2 miliardy ľudí. Pre nás na Slovensku je však stále novinkou, ktorú v EÚ nájdeme len od roku 2018. Ako to už s novými a neznámymi vecami býva, aj okolo jedlého hmyzu začalo vznikať veľa mýtov a poloprávd. Práve na tie najčastejšie mýty, ale aj fakty, ktoré sa šíria internetom, sme sa pozreli cez dostupné štúdie a vedecké články.

Čítať viac
Ekologický nákup potravín: 7 tipov, ako nakupovať udržateľne

Ekologický nákup potravín: 7 tipov, ako nakupovať udržateľne

Udržateľný nákup potravín je nevyhnutný na zníženie dopadu na životné prostredie a ochranu planéty. Prinášame vám niekoľko tipov, ako nakupovať udržateľne a ekologicky v obchode s potravinami.

Čítať viac

Pravidelné info o novinkách a akciách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.